torstai 20. lokakuuta 2016

Hailuotolainen

Osallistuin keväällä lankapaastoon, joka päättyi huhtikuun lopulla. Ja heti toukokuun puolella ostin tummanharmaata Nalle-lankaa puseroa varten. Tarkoituksena oli neuloa miehelleni villapaita 50-vuotissyntymäpäivä lahjaksi. Malliksi valitsin Hailuotolaisen villapaidan, kun nyt aika lähellä tuo Hailuoto tuossa on ja jonka ohjeen löysin myös Novitan Kevät 2016 -lehdestä. Ajattelin, että kyllähän sen saa tehtyä elokuun loppuun mennessä, mutta kesä oli niin hiostavan kuuma, että silloin jäi neulominen aika vähiin. Niinpä puseron valmistuminen viivästyi, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. 


En muista, milloin olisin tehnyt näin isoa työtä ja olihan se tavallaan helppo, mutta itselle ainakin isotöinen. Mutta mitäpä sitä ei....



Mallin neuleet oli todella yksinkertaisia ja kun vauhtiin pääsi, niin sujuvasti se työ eteni. 


Kaulukseen en laittanut nappeja ylös asti, kun tuntui vähän ahdistavalta, mutta pitänee vähän vielä kostutella ja venytellä sitä. Onneksi tuo neulos on todella joustavaa, kun mies vähän mietti, että mitenkähän hänen sixpäkkinsä mahtuu sinne :) No, me ollaan muutenkin oltu nyt vähän kevyemmällä linjalla ja jätetty herkuttelut pois ja tulostakin näyttää tulevan. Eiköhän tuota puseroa tule pidettyä sitten talven pakkasilla.


Nyt voin hyvällä omalla tunnolla aloittaa vaikka nopeatekoiset sukat tai jotain muuta nopeasti valmistuvaa. Vaikka onhan tuolla jo jotain vähän isompaakin aloitettuna.

Mukavan syksyisen viileää loppuviikkoa kaikille :)




7 kommenttia:

  1. Hieno! Ja nythän vasta tulee kelit, jolloin tuollaista tarvitaan.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Todella upea ja kauniin mallinen villapaita♥

    VastaaPoista
  4. Hailuotolainen o n just niin komea, kun sen pitääkin olla! Uskaltaisinkohan minäkin aloittaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo vain, se ei ollut vaikea, mutta mulla vaan tökki kun se oli niin isotöinen. Mutta lopputulos palkitsee :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)